تحولات منطقه

رئیس کنترل کیفی امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: متاسفانه برخی دانش آموزان و دانشجویان برای تمرکز در شب امتحان داروی ریتالین را مصرف می کنند و از عوارض خطرناک آن مطلع نیستند.

هشدار در مورد مصرف «ریتالین» در شب‌های امتحان
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین؛ مریم اخگری، عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: داروی ریتالین تنها با نسخه پزشک برای افراد بیش فعال و در موارد کاهش تمرکز تجویز می‌شود در حالی که متأسفانه برخی دانشجویان و یا دانش آموزان این دارو را از بازارهای غیررسمی تهیه و برای حفظ تمرکز در شب امتحان استفاده می‌کنند بی خبر از اینکه این دارو در مغز آنان ایجاد عارضه برگشت ناپذیر می‌کند و موجب اختلال در یادآوری خاطرات و حافظه می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از آلودگی‌های موجود در مواد مخدر و محرک سرب است که تولید کنندگان برای سنگین شدن مواد و دستیابی به سود بیشتر این فلز سنگین را به ترکیبات خود اضافه کرده و آلودگی با سم فلزی سرب را برای مصرف کنندگان رقم می‌زنند.

اخگری ، با بیان اینکه آزمایشگاه‌های سازمان پزشکی قانونی کشور برای نخستین بار ماده مخدر کرک را در ایران آزمایش و ترکیبات آن را مشخص کرد، گفت: این ماده دارای ترکیبات هروئین، مواد خواب آور، سم استریکنین و سرب بوده که همگی از مواد خطرناک و ایجاد کننده عارضه در بدن افراد هستند.

وی  در همین زمینه افزود: در آزمایش‌های انجام شده مشخص شد که ماده یاد شده حاوی هروئین، داروهای آرامبخش-خواب آور و نیز آلودگی‌های میکروبی فراوان و میکروارگانیسم‌های موجود در خاک است و از آنجا که در بیشتر موارد به صورت تزریقی استفاده می‌شود، منجر به ایجاد آبسه‌های پوستی و بافتی و انتشار عفونت در کل بدن فرد مصرف کننده می‌شود.

عضو هیئت علمی سازمان تصریح کرد: گزارش هایی مبنی بر جدا شدن عضوی از بدن فرد مصرف کننده مواد اعتیاد آور آلوده مانند کرک بعد از فوت او و در هنگام شست و شوی پیکر منتشر می‌شود که به دلیل ایجاد عفونت‌های منتشرو نکروز بافتی حادث می‌شود.

وی با هشدار در خصوص مصرف همزمان برخی از مواد مخدر و محرک توسط جوانان به نمونه‌هایی از پرونده‌های ارجاعی به سازمان اشاره کرد و گفت: در پرونده‌ای مربوط به یک فوتی ارجاعی به تالار تشریح، عنوان شده بود که این فرد شب گذشته در یک میهمانی شرکت کرده و بعد از بازگشت به خانه به خواب رفته است و فردای آن روز خانواده با پیکر بی جان او مواجه شده بودند.

به گفته اخگری در نتیجه آزمایش‌های سم شناسی این فرد فوت شده، ترکیبات مواد محرک و مواد مخدر مثل متابولیت هروئین و تریاک، شیشه و الکل اتیلیک به صورت توأمان یافت شد.

وی ادامه داد: در پرونده‌ای دیگر یک مرد جوان حدود ۴۰ ساله بدون هیچ سابقه قلبی دچار ایست قلبی شده و فوت کرده بود. آزمایش‌های سم شناسی او نشان داد این فرد الکل اتیلیک با ترکیبات محرک مصرف کرده بود و همین موضوع باعث ایست قلبی و مرگ فرد شده بود.

عضو هیئت علمی سازمان با اشاره به اینکه مصرف ماده محرک شیشه موجب آزادسازی میانجی‌های شیمیایی در سیستم اعصاب مرکزی شده و موجب افزایش فشار خون و پارگی عروق می‌شود، گفت: متأسفانه در پرونده‌ای پیکر جوان ۳۰ ساله به تالار تشریح پزشکی قانونی ارجاع شد در حالی که بدون هیچ سابقه‌ای دچار سکته مغزی شده بود. بررسی‌های آزمایشگاهی وجود ترکیبات از خانواده شیشه را در نمونه‌های دریافت شده از این فرد تأیید کرد.

وی حالات توهمی خطرناک را یکی از عوارض رایج مصرف شیشه عنوان کرد و گفت: در پرونده‌ای فردی به واحد روان‌پزشکی سازمان ارجاع شد که همسر خود را به قتل رسانده بود. او مصرف کننده شیشه بود و پس از ورود به خانه در توهمات خود فردی را در خانه مشاهده می‌کرد. در خیال خود ابتدا آن فرد را با ابزاری تیز به قتل رسانده و بعد از آن متأسفانه دست به قتل همسرش زده بود.

اخگری ادامه داد: همچنین عارضه بی‌اشتهایی موجب شده که برخی افراد سودجو از ترکیبات شیشه به عنوان داروی لاغری استفاده کرده و آن را در اختیار متقاضیان قرار دهند؛ بنابراین باید نسبت به کاهش وزن غیرطبیعی در صورت مصرف دارو حساس بود و اساساً در انتخاب و مصرف داروها، ضمن رجوع به افراد صاحب صلاحیت در امر درمان، از داروهای استاندارد و دارای تاییدیه وزارت بهداشت استفاده شود.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.